De Poppen

Jan Klaassen
De grote held in de poppenkast. Hij leidt een vrolijk leven, beleeft vele avonturen en wat er ook gebeurt Jan Klaassen brengt alles tot een goed einde samen met zijn publiek.
Katrijn
Ondanks haar mooie jurk heeft Katrijn de broek aan in de poppenkast en dat is ook wel nodig met zo'n echtgenoot.
Baby Jantje
Deze kleine ondeugd is niet voor één gat te vangen. Net zijn vader! Komt dat zien hoe de een de ander temt!
Buurman Boef
De buurman van Jan Klaassen is onderweg om te treiteren en wil wel een beloning als hij op de spullen van Jan Klaassen heeft 'gepast'. Nou, die beloning kan ie krijgen van Jan Klaassen!
Meneer Agent
Deze ambtenaar in functie handelt in naam der wet. Dat blijkt niet de handigste oplossing en zeker niet voor Jan Klaassen.
Koning Willie
Zoals het een echte koning betaamt komt majesteit Willie naar het Koningsdag-feest om te zwaaien naar zijn publiek!
Kokkie
Een blijere kok kun je je niet bedenken maar hij moet nog wel zijn plaats zien te vinden in de poppenkast
Dokter Esculaap
Een zeer ervaren arts op leeftijd die een juiste diagnose stelt voor Jan Klaassen zijn klachten en een prima medicijn voorschrijft. Daarna volgt de rekening!
De Duivel
Deze lelijkerd verschijnt zomaar uit het niets om Jan Klaassen te verslaan. Hij denkt slim te zijn maar Jan Klaassen heeft zo zijn eigen methodes om deze gluiperd te grazen te nemen.
Boer Biet
Een hardwerkend boerke. Hij heeft dan ook regelmatig last van zijn ruggetje door al het gesjouw.
Varrukku
Het varken woont bij Boer Biet op de boerderij maar verstopt zich graag en wil het liefste overal meedoen. Niet handig in de poppenkast maar na afloop, hoera, dan mag Varrukku echt naar de kinderen toe!
Sint en Piet
Goedheiligman en zijn knecht komen maar eens per jaar in de Hollandse poppenkast voor. Soms zelfs blijft Piet stiekem in Spanje tot grote ongenoegen van de Sint.
Kerstman
Deze vreemde eend in de bijt komt kennis maken en zelfs de hulp van Jan Klaassen vragen. Sneeuw of geen sneeuw!De Avonturen

Jan Klaassen en de baby
4+ jaar
Als Katrijn boodschappen gaat doen, moet Jan Klaassen op de baby passen. Jan Klaassen is verbaasd en weet niet eens dat hij een baby heeft. Dat wordt een hele klus!
Jan Klaassen en de draak
4+ jaar
Jan Klaassen moet gaan opruimen van Katrijn. Zijn kist staat midden in de poppenkast. Wat zou er allemaal in zitten? En wat zou er gebeuren als ie tussendoor even gaat slapen? Buurman Boef grijpt zijn kans!
Oweejj krokodil
4+ jaar
Jan Klaassen is moe en gaat eens even lekker liggen slapen. Hier is Meneer Agent het niet mee eens! Er moet gewerkt worden want er zit een krokodil in de poppenkast! Aan de slag Jan Klaassen!
Een koetje en een kalfje
2-4 jaar
Boer Biet heeft het druk. Het is mooi weer dus alle koeien moeten naar de wei. Hij schakelt de hulp van Jan Klaassen in want die heeft toch niks te doen. Dat is geen goed plan, Boer Biet. Gelukkig loopt het, zoals altijd, toch goed af. Zelfs het irritante varken wat overal tussendoor komt, wordt getemd.
Jan Klaassen is sssiek
4+ jaar
Jan Klaassen heeft helemaal geen zin om vandaag te werken en zeker niet voor Katrijn. Hij doet net alsof hij ziek is. Katrijn trapt erin maar belt wel dokter Esculaap! Dat had Jan Klaassen niet verwacht!
Waar is Piet?
3+ jaar
Sinterklaas is in Nederland gearriveerd maar al wekenlang op zoek naar Piet. Is die in Spanje achtergebleven? Moet Sint nu alles alleen doen? Gelukkig is daar Jan Klaassen om de Goedheiligman te helpen.
Hoog bezoek van koning Willie
4+ jaar
Zoals elk jaar brengt koning Willie een bezoek in de poppenkast. Dat vraagt de nodige voorbereidingen van Jan Klaassen en Katrijn. Alles moet schoon zijn en het cadeau, daar zorgt Jan Klaassen wel voor.
Er is er een jarig
3+ jaar
Verjaardagsvoorstelling waarin Katrijn op pad gaat voor een cadeau voor de jarige en Jan Klaassen de poppenkast versiert. Natuurlijk geeft dit weer de nodige hilarische complicaties. En worden de feestgangers tot de laatste seconde betrokken in het avontuur.
Kiep kwijt
2-4 jaar
Katrijn heeft eitjes nodig voor de cake dus Jan Klaassen: naar de boerderij. Boer Biet zit in zak en as want zijn mooie kiep is kwijt. Jan Klaassen weet raad maar komt de kip terecht? En heeft ie een eitje gelegd? Komt het zien!
Jan Klaassen en Buurman Boef
4+ jaar
Jan Klaassen hoeft maar iets te laten staan en daar verschijnt Buurman Boef die zich altijd verveelt dus graag komt jatten. Jan Klaassen, er achteraan!
Jan Klaassen viert kerst
4+ jaar
Katrijn wil nog gauw even een grote schoonmaak houden en dan: de kerstboom Jan Klaassen. Maar owee, alle plannen worden gewijzigd als daar plotsklaps een echte kerstman zonder rendier verschijnt.
© 2013-2021 Poppenkast Pluim. All rights reserved. Privacybeleid.
Lid van NVP. KvK-nummer 71092803.